Убски стадион носи Џајино име

Opstina UB | 1554370662-Убски стадион, фото Драгана Недељковић.jpg

    Одлуком управе Фудбалског клуба Јединство, од 12. јуна 2017. године Градски стадион на Убу зове се „Драган Џајић Џаја”. На тај начин, руководство Јединства и локалне самоуправе, која је власник објекта, одају почаст легенди Црвене звезде, једном од најбољих играча у историји српског и југословенског фудбала, својевремено најбољем левом крилу света и почасном грађанину Уба. Уједно му се и одужују за све добро што је донео клубу и завичају током играчке каријере, а потом и као председник клуба са Маракане.

 

    Убљани, хвала вам на овоме, срце ми је пуно”, изјавио је Драган Џајић због указане части.

Иницијативу да стадион под Шепковцем, саграђен 1976. године, понесе име Драгана Џајића покренуо је први човек ФК Јединство, светски, а наш Немања Матић, прослављени фудбалер родом из села Врело, који је много пута доказао љубав према родном крају. Захваљујући њему, стадион је комплетно обновљен и реновиран, те сада репрезентативно изгледа.

 

    Поводом именовања стадиона, мање о фудбалу, а више о овом граду и његовим људима, доктор историјских наука и Убљанин Мирослав Перишић је изјавио:

Као што се за Уб, захваљујући Драгану Џајићу, сазнало на свим меридијанима и паралелама, а именом Душана Савића освежавано памћење на наш град, тако се данас, захваљујући Немањи Матићу у свету проноси назив тог чудесног места одакле долазе фудбалски великани.

 

    Некада је Џајић побеђивао највеће и најјаче и доказивао нешто што је више и вредније од фудбала, а то је да мали народи не треба да имају осећај мање вредности у односу на бројније, моћније и богатије нације. Чинио је то пре њега, али не у толикој мери, али је чинио и Ратко Чолић, чинио је то после њега и Душан Савић, а данас ту вертикалу наставља Немања Матић, а свако у својој мери и Радослав Петровић и Урош Матић. Сви они су део идентитета српске нације и део идентитета Уба и убског духа. Висине које су досегли и даљине у које су се упутили нису убске великане удаљиле од Уба. Напротив. Они одишу својом блискошћу са Убом, а Уб су у свом успињању ка великој слави повукли са собом”.


Галерија


Повезане вести