У ТОКУ ОБНОВА ХОТЕЛА „ТАМНАВА”

Opstina UB | IMG-29b8dbcd8c3dddf262ef730f05e942d8-V_1615383612.jpg

Један од некадашњих симбола и препознатљивих обележја Уба,  хотел „Тамнава, биће комплетно реконструисан до почетка лета, када ће поново отворити врата за госте. Радови који су у току обухватају реновирање и проширење постојећег руинираног објекта, модификовање хотелских капацитета на 70 лежајева у 12 апартмана и девет соба, али и изградњу додатних, пратећих садржаја, поред осталог и панорама лифта, са кога ће се видети цео Уб.

Здање у подножју брда Шепковац, које заузима ексклузивну локацију, поред Градских базена и Фудбалског стадиона „Јединство, део је историје бројних генерација, које су у њему прослављале венчања, матуре, одласке у војску, присуствовале чувеним забавама,... Након обнове, добиће луксузно рухо, а град нове смештајне капацитете, који су му све потребнији, истакао је председник убске општине Дарко Глишић приликом обиласка радова на хотелу „Тамнава.

- Објекат је деценијама или бар последњих десет година био у веома лошем стању, запуштен и пред пропадањем, а сада је на путу свог новог живота, због чега сам, пре свега, захвалан инвеститору који је одлучио да уложи не мали новац да се објекат надогради, обнови и модернизује. Реновирани хотел ће улепшати и учинити репрезентативнијим нашу општину и понудити низ других садржаја који су нам, како се развијамо, све више неопходни, а то је повећање смештајних капацитета. То нам, као локалној самоуправи, омогућава да организујемо разна дешавања на Убу и територији општине, а подједнако је важно и што ће овде бити отворена нова радна места, па ће још људи моћи да се упосли, указао је Глишић.

Додао је да локална самоуправа континуирано улаже у уређење и развој града, како би побољшала услове и квалитет живота својих грађана, али и створила што бољи пословни амбијент за инвеститоре.

„Битно је да смо постали атрактивни за људе који желе да улажу, да својим новцем направе нешто ново и тиме помогну свеукупни привредни развој наше општине. И ми, као локална самоуправа, пажљиво бирамо садржаје у које ћемо да улажемо и који ће, као окидач, да подигну приватни сектор и покрену нове инвестиције. Изградња аква парка је била тај окидач за реконструкцију хотела „Тамнава, који је одавно изгубио свој смисао и сврху, а ускоро ће поново бити на понос свих Убљана, поручио је Дарко Глишић.

Поред реконструкције објекта, планирано је и уређење прилазних путева ка хотелу, паркинга и парковских површина. Сви радови требало би да буду окончани упоредо са завршетком изградње аква парка на проширеном комплексу Градских базена, односно почетком сезоне купања.

 

Драгана Недељковић


Повезане вести