Први Еко фест

16/05/2019 Вести Акције
Opstina UB | Ogledi_1558004888.bmp

У организацији ОШ „Милан Муњас“, на Убу је 14. и 15. маја одржан први Еко фест, под слоганом „Нисмо сви исти, али живимо на истој планети“. Пројекат је реализован са циљем промовисања еколошке свести и скретања пажње деци о значају заштите и очувања  животне средине. У манифестацији је учествовало око хиљаду ученика и просветних радника, а највећи терет организације понео је еко тим убске основне школе.


Првог фестивалског дана, организовани су огледи из екологије у школском холу, након чега је програм пресељен у салу Дома културе, где су четвртаци извели еколошки рецитал и музичку нумеру „Пробуди се“. У наставку су одслушали и предавање доктора ветеринарске медицине Ивана Ракића о заразним болестима које се преносе са животиња на људе, а потом учествовали и у квизу о истој теми.


Другог фестивалског дана одржана је пројекција краткометражних еколошких филмова, уз занимљиву дискусију са ученицима о највећим проблемима и изазовима у области заштите животне средине.

Фестивалу је претходило низ припремних активности, од садње дрвећа, преко радионица, предавања, изложби фотографија, мини концерата, до осликавања канти за одлагање пластичног отпада, које су поклон Комуналног предузећа „Ђунис“.


Повезане вести