Почела реконструкција дома здравља

02/08/2019 Актуелно
Opstina UB | 01_1564740683.jpg

Крајем прошле недеље отпочели су радови на комплетној реконструкцији и доградњи убског Дома здравља, који би требало да буду завршени у року од 200 дана. Највећа инвестиција у ту установу у последњих неколико деценија, вредна 180 милиона динара, подразумева свеобухватну адаптацију ентеријера постојећих објеката, чија је површина 3.500 метара квадратних, изградњу нових 4.500 квадрата, уградњу лифта, санацију крова, сређивање фасаде, увођење грејања на пелет, набавку нове опреме и намештаја. Извођач радова је ваљевско предузеће „Кеј, а обновом ће се значајно унапредити пружање здравствених услуга пацијентима, створити савремени услови за рад медицинског особља и проширити делатност.


Изражавајући задовољство због реализације овог пројекта, директорка Дома здравља др Биљана Николић као његов посебно значајан део издвојила је изградњу зграде за хемодијализу на месту постојеће гараже, спајање хитне службе са главном зградом, реконструкцију и проширење физикалне медицине, дечје и рендген службе, реновирање опште праксе, пресељење лабораторије на спрат и њено опремање. Како је истакла, доградњом и адаптацијом простора, стећи ће се бољи и функционалнији услови за рад свих служби, а вертикална и хоризонтална комуникација на релацији пацијент-сестра-лекар унапредити, чиме ће се побољшати и услови за лечење.


„Ово је велики подухват и ја сам презадовољна, јер представља резултат добре сарадње са локалном самоуправом и круну мог труда током протеклих пет година, колико сам на челу установе, истакла је др Николић.


Обележавању почетка радова присуствовао је и председник општине Уб Дарко Глишић, који је нагласио да су школство и здравство на врху листе приоритета локалне власти.

„После две године припрема, сагледавања потреба наших грађана и обезбеђивања финансија, успели смо да кренемо у пројекат реконструкције Дома здравља, у који није улагано деценијама. По окончању радова, биће то респектабилан, модеран и савремено опремљен објекат, каквог неће бити у окружењу, са већом спратношћу, са новим зградама и службама, који ће омогућити да запослени на најбољи могући начин пруже здравствену услугу нашим грађанима, изјавио је први човек општине, захваливши се директорки Дома здравља на конструктивној сарадњи.


Све време извођења радова, Дом здравља функционисаће несметано, с тим што су поједине службе измештене на друга одељења. Руководство установе моли пацијенте да буду толератни и стрпљиви, јер, како истичу, за комфор који ће за седам месеци добити, вреди и претрпети. 


Галерија


Повезане вести