Нова зграда органа општине Уб

18/02/2019 Вести Општина Уб Уб
Opstina UB | Општинска управа, фото Драган Белајац Џаги 1.jpg

Убска локална самоуправа од 6. новембра 2017. године ради на новој адреси, у новоизграђеној згради административне службе општине на Вашаришту, у улици Војводе Мишића 20 б. Ново здање органа управе општине Уб распростире се на површини од 1.500 метара квадратних и састоји се од приземља и једног спрата, где се налазе шалтер сала са седам услужних места, инфо пулт, матична служба, сала за венчања, сала за седнице Скупштине општине, скупштинска служба, потом просторије за локалну пореску администрацију, правобранилаштво, урбанизам, правну службу и рачуноводство, архива и кабинети за начелника управе, председника општине, његовог заменика и помоћника.

Локална администрација дуже од пола века била је „подстанар” у згради суда у центру града. Завршетком новог објекта, чија је градња почела 1. јула 2011. године, решен је недостатак адекватног простора, а ефикаснија организација допринела је побошању квалитета услуга.

Поводом усељења у нову зграду, председник општине Уб Дарко Глишић посебно је истакао значај услужног центра, који није постојао у старој општини. Према његовим речима, захваљујући шалтерском начину рада грађани могу једноставније, брже и лакше и на једном месту да обаве све своје административне потребе.


Галерија


Повезане вести