НА „ШКОЛАРАЦУ” ИЗГРАЂЕНО ПАРКИРАЛИШТЕ

09/12/2019 Вести Актуелно
Opstina UB | IMG-c8ca347072f69b25290948fb5da66296-V_1575897219.jpg

    Започета у мају, комплетна реконструкција Спортско - рекреативног центра Школарац” полако улази у завршницу. Постављна је расвета, па је цео комплекс сада и осветљен, а окончани су и радови на прилазној саобраћајници дужине 200 метара са припадајућом инфраструктуром. Такође, асфалтиран је и паркинг простор, који располаже са три места за аутобусе и 70 места за путничка возила и до даљњег ће бити бесплатан.

    Према речима председника општине Уб Дарка Глишића, изградњом новог паркиралишта локална самоуправа је желела да обезбеди додатни комфор поссетиоцима „Школарца.

    „Људи више не морају да брину где ће паркирати своје возило, пошто има довољно места, а предвиђен је и део за аутобусе због доласка екипа које ће овде играти, као и екскурзија, које ће сигурно бити у обиласку будућег Музеја фудбала или нашег велелепног спортског центра „Школарац. Сматрам да је у овом моменту то сасвим довољно, с обзиром на то да је у непосредној близини, преко реке Уб, још један паркинг, капацитета око 50 места. То су једина бесплатна паркиралишта у граду и могу се несметано користити. Ми, иначе, имамо навику да се паркирамо тамо где нам одговара, па макар и непрописно, али ћемо у наредном периоду и ту морати да уведемо ред, како бисмо испоштовали права свих грађана, истиче Глишић.

    У првој фази обнове „Школарца остало је још само да  се заврши пешачка стаза са једне стране прилазне саобраћајнице, која ће бити поплочана бехатоном. У претходних шест месеци, сви постојећи спортски терени су реновирани, а никли су и нови, међу којима је и репрезентативно фудбалско игралиште са вештачком травом и трибинама, које је на предлог нашег аса Немање Матића понело име чувеног португалског тренера Жозеа Муриња. Вредност радова у првој фази износи близу 1,5 милиона евра.

    Друга фаза реконструкције „Школарцаотпочела је првог новембарског дана, постављањем камена темељца за будући Музеј фудбала,  у чијем приземљу су предвиђене свлачионице. Нова зграда простираће се на 565 квадратних метара,  а планирано је да комплетно буде завршена до пролећа.  

Драгана Недељковић

Фото: Драган Белајац Џаги


Галерија


Повезане вести