Други Пролећни убски фестић

11/04/2019 Вести Општина Уб Уб
Opstina UB | Ружно паче, фото ФОТО ПАНИ.jpg

    У периоду од 1. до 5. априла одржан је други Пролећни убски фестић, драмски сусрети вртића из Колубарског и Мачванског округа у организацији овдашње Предшколске установе. У такмичарском програму приказано је осам представа, а по оцени жирија најбоља је била „Ружно паче” обданишта „Шврћа” из Јевремовца при шабачкој ПУ Наше дете”. Друго место освојила је Чудна шума” у извођњу малишана из коцељевачког обданишта Полетарац”, док је трећепласирана представа Змај голубијег срца” ПУ Невен” из Мионице. Последњег фестивалског дана, након церемоније проглашења најбољих и доделе награда, старија група Предшколске установе „Уб” је у част победника одиграла изванредну музичко-сценску представу „На крилима пролећа”, коју су дуго и вредно припремали са својим васпитачицама Сањом Јаковљевић и Аном Савић и уз помоћ Тање Максимовић, професорке виолине у Музичкој школи Петар Стојановић”.

    И ове, као и прошле године, све похвале иницијатору и домаћину фестивала дечјег драмског стваралаштва, колективу Предшколске установе „Уб” на одличној организацији, великом залагању и труду.

    Општина Уб, као генерални покровитељ манифестације, на прави начин је разумела сврху и значај драмских сусрета најмлађих, а придружили су јој се и други спонзори својим уздарјем и тиме допринели њеном успеху. 


Галерија


Повезане вести