Дом културе

Вука Караџића 19, 14210, Уб

411-111

http://www.ustanovazakulturuisportub.rs/Овде се Дом културе више помиње као просторна одредница за коју је везан највећи део дешавања из оквира онога што ради Установа за културу и спорт. И то организовање следећих манифестација: Убске вечери, Repassage fest, „Златни дан", „Мали пивски фест" итд.

Установа организује гостовања професионалних позоришта, најзначајнијих аматерских позоришта Србије и позоришта за децу. Програми се реализују у Великој сали Дома културе и у Клубу Дома културе - Мала сцена.

Клуб Дома културе је простор за одржавање културних садржаја Установе као што су промоције књига, трибине, мањи музички концерти...

Поред осталог, Клуб се често користи и за потребе локалне самоуправе-конференције за штампу, сусрети званичника и слично.

У оквиру Дома културе остварује се сарадња са свим друштвима из културне делатности општине, која за своје програме користе Велику салу и Клуб.

Установа организује концерте класичне, народне и забавне музике.

У оквиру биоскопске делатности, током године приказано је преко 40 филмова, најновијих остварења домаће и стране филмске продукције. У просеку сваки филм гледало је преко 150 наших суграђана, при чему се водило рачуна да у понуди једне дневне пројекције увек буде и филм за најмлађе.


Повезани адресари