У УБСКОЈ ШКОЛИ ЗАТВОРЕНИ БАЗЕН И НОВЕ УЧИОНИЦЕ

Opstina UB | Zatvoreni bazen_1594706350.jpg

У склопу Основне школе „Милан Муњас“ ниче затворени базен у коме ће ђаци моћи да пливају од септембра, када ће за наставу бити спреман и надограђени део школског објекта. Највећа просветна установа у Тамнави проширењем добија око 800 квадрата више у односу на стање пре реконструкције, односно шест нових учионица и зборницу. Како би били завршени до почетка нове школске године, радови се свакодневно изводе појачаном динамиком, а коштају 346 милиона динара. Ово је највреднији пројекат који се реализује на територији општине, не само због обима новчаних средстава, него због укупног садржаја који носи са собом и његовог значаја, рекао је председник убске општине Дарко Глишић приликом обиласка градилишта.

- Окончањем пројекта доградње школске зграде и изградње затвореног базена, који финансира држава, ОШ „Милан Муњас“ биће једна од најмодернијих образовних установа у Србији. Нови, грандиозни објекат простираће се на око 2.900 метара квадратних, са базеном димензија 25 са 12 метара и најсавременијом опремом за ученике, који ће ту учити да пливају и имати школска такмичења из водених спортова. Унапредиће спортску инфраструктуру Уба и живот наше деце. Иако се затворени базен, са свлачионицом, амбулантом, конференцијском салом и трибинама,  превасходно гради за потребе ученика, за време распуста и током викенда моћи ће да га користе и грађани. Са великим нестрпљењем очекујем завршетак овог објекта, јер је један од оних који остају за сва времена. Поред тога, проширењем школске зграде решићемо проблем недостатка простора у убској школи и на тај начин ђацима и наставницима обезбедити боље услове за учење и рад“, изјавио је први човек убске општине.

Од септембра, ученици ОШ „Милан Муњас“ похађаће наставу у новом амбијенту, а захваљујући базену моћи ће боље и квалитетније да се баве спортом, али и да чувају здравље, истакла је директорка те школе Живана Баратовић.

„Нових шест учионица допринеће да се растерети постојећи рад школе, као и да се прошири понуда ваннаставних активности и садржаја, које ћемо моћи да понудимо ученицима, што до сада због недостатка простора или нисмо могли или смо веома тешко реализовали. Што се тиче затвореног базена, који ће бити спојен топлом везом са школом, намера нам је да обогатимо спортске активности на водене спортове и сматрам да је важно што ће деца имати могућност да науче важну животну вештину, какво је пливање“, казала је Живана Баратовић.

Радове на реконструкцији школе и изградњи затвореног базена изводи конзорцијум који предводи убско предузеће „Грађевинар“.


Галерија


Повезане вести