У току изградња аква парка

Opstina UB | 20200521_101523_1590049042.jpg

Упркос корона вирусу, сва градилишта у убској општини су активна, уз уважавање прописаних мера заштите, а највреднији радови изводе се на проширеном комплексу Градских базена. На тој локацији у току су припремни послови за фазну изградњу аква парка и реконструкцију два постојећа базена, што ће коштати више од 600 милиона динара. Отварање новосаграђених и уређених објеката, капацитета до 4.000 посетилаца дневно, планирано је за следећу купалишну сезону.


Како најављује руководство локалне самоуправе, будући убски аква парк биће један од најсавременијих у Србији, налик оном у оквиру хотела „Извор у Аранђеловцу. У свом саставу имаће три базена са ефектима и воденим атракцијама и систем од десет различитих врста тобогана, са посебном зоном за малишане до три године. За потребе ове оазе забаве и узбуђења, изградиће се и подземна машинска сала са компензационим резервоарима и пратећим уређајима.


Што се тиче радова на постојећим објектима, осим темељне реконструкције олимпијског базена, који ће бити прилагођен планираном повећању броја корисника, предвиђено је и реновирање дечјег базена, као и комплетно уређење простора. 

Осим што представља значајан потенцијал унапређења туризма, завршетак ове инвестиције пружа велику шансу развоју сектора услужних делатности, указује председник општине Уб Дарко Глишић.


„Динамику радова свакако ће диктирати и временске прилике, али очекујем да све буде спремно за летњу сезону 2021. године. Тада ћемо добити један прелеп објекат са спектакуларним атракцијама, каквог нема на стотинама километара од нас, који ће привући велики број посетилаца са стране, што је добро за нашу привреду, посебно за услужне делатности. Ако ћемо да се развијамо и обезбедимо већи промет, морамо да повећамо туристичку понуду. Поред оваквих садржаја, потребно је и да проширимо смештајне капацитете, због чега интензивно тражимо новог купца за некадашњи  хотел „Тамнава“, који је тик уз Градске базене. Мислим да смо на добром путу и да имамо заинтересоване људе“, истакао је Глишић.



Иако ће аква парк и постојећи базени бити урађени и опремљени по најсавременијим стандардима, одлучено је да један стари објекат на овом комплексу остане на свом месту. У питању је велики оџак, где роде деценијама праве своја гнезда. Први човек убске општине каже да ће ова грађевина такође бити улепшана, али и осветљена, те ће због новог изгледа и намене сама по себи представљати атракцију.



„Иако није најважнија ствар на свету, и о томе смо водили рачуна и још пре две године донели одлуку да не дирамо оџак, који је родама дом“, напомиње Дарко Глишић.

Од њега сазнајемо и да се припреме за овогодишњу купалишну сезону паралено одвијају са наведеним радовима, а да ли ће је бити зависи од ситуације око епидемије корона вируса. Олимпијски и дечји базен, као и претходних година, већ 1. јуна биће спремни да приме прве купаче.  

Драгана Недељковић


Галерија


Повезане вести