У ОШ „МИЛАН МУЊАС“ РАДОВИ ТЕКУ ПРЕМА ПЛАНУ

Opstina UB | opstina-ub-60_1580903547.jpg

У ОШ „МИЛАН МУЊАС“ РАДОВИ ТЕКУ ПРЕМА ПЛАНУ

Без обзира на неповољне временске прилике, радови на реконструкцији објекта ОШ „Милан Муњас и изградњи затвореног базена теку предвиђеном динамиком, те ће бити завршени до јесени, како је и планирано. Пројекат вредан три милиона евра, који се у потпуности финансира средствима Канцеларије за управљање јавним улагањима Владе Србије, реализује се у три фазе. Већ су готово завршени грађевински радови прве фазе доградњом троетажног анекса, чиме ће капацитет школе бити проширен за 775 квадратних метара додатног простора, у оквиру којег ће бити шест нових учионица, зборница и помоћне просторије. У овој етапи обавља се и кречење постојећих учионица бојама нове генерације у циљу побољшања термичке изолације и уштеде у потрошњи енергије за грејање.

Друга и трећа фаза обухватају радове на изградњи базена димензија 25 са 12,5 метара, чија ће дубина у плићем делу износити 90 центиметара, док ће у дубљем бити 1,3 метра. Са школским просторијама, зграда базена биће повезана  пасарелом, где ће се налазити свлачионице, амбуланта и канцеларија.

Окончањем радова, ОШ „Милан Муњас биће једна од најмодернијих образовних установа у Србији, каже председник општине Уб Дарко Глишић. Према његовим речима, ово је најзначајнији и по новчаним средствима најобимнији пројекат који се реализује на територији општине. О оправданости инвестиције, Глишић је рекао да је она неупитна, јер је од изузетне важности.

„У питању је велика школа и базен, превасходно, за њене потребе, а ми се трудимо да обезбедимо квалитет у образовању деце. Један од њих јесте да науче важну животну вештину, какво је пливање. Поред тога, проширењем школеске зграде решићемо проблем недостатка простора и на тај начин ђацима и наставницима обезбедити боље услове за учење и рад, изјавио је први човек убске општине.

Осим ученика, школски базен моћи ће да користе и грађани у зимском периоду за рекреацију, а  погодан је и за поједина пливачка такмичења у млађим категоријама.

„Пошто ће имати одговарајуће димензије и трибине, можемо да организујемо спортска такмичења за пионире и кадете што ће, свакако, допринети развоју и добром имиџу општине, с обзиром на то да ћемо имати садржаје које немају сви у нашем окружењунавео је Глишић.

Радове на доградњи школе и изградњи затвореног базена изводи конзорцијум који предводи убско предузеће „Грађевинар, а рок за њихов завршетак је почетак септембра.

Драгана Недељковић 


Повезане вести