Изградња новог вртића тече по плану

12/04/2019 Вести Општина Уб Уб
Opstina UB | 20190305_093938.jpg

    Радови на изградњи нове зграде Предшколске установе, који су започети у мају прошле године, теку предвиђеном динамиком и уколико се и даље буду одвијали према плану, 1. септембра у њу ће се уселити  најмлађи Убљани. Ова најзначајна инвестиција у општини, за коју је држава обезбедила око два милиона евра, омогућиће упис деце које постојећи објекти нису могли да приме. Укупан капацитет новог обданишта је 250 малишана и заузима површину од 2.900 квадрата.

    Нова зграда Вртића гради се месту некадашњих монтажних барака КЈП „Ђунис и Полицијске станице, у непосредној близини постојећег обданишта, са којим ће бити повезан топлом везом у зони кухињског блока. Поред кухиње, са капацитетом 800 оброка дневно, одакле ће се дистрибуирати храна и за сеоска истурена одељења, имаће велику трпезарију, 13 соба (четири у приземљу и девет на спрату), фискултурну салу, технички и медицински блок, лифт, соларни систем за загревање воде и видео надзор.

    Пројектом изградње новог Вртића предвиђено и уређење дворишта, где ће осим зелених површина, бити и тартан подлога са одговарајућом, безбедном опремом и реквизитима, како би могућност самоповређивања деце била сведена на минималну меру.


Галерија


Повезане вести