ЗАКЉУЧЦИ ОПШТИНСКОГ ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ

Opstina UB | korona-virus-depozit-5_620x0[1]_1584355790.jpg

ЗАКЉУЧЦИ ОПШТИНСКОГ ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ-0 

ЗАКЉУЧЦИ ОПШТИНСКОГ ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ УБ ЗА ДЕЛОВАЊЕ  У ПЕРИОДУ ВАНРЕДНОГ СТАЊА НА ТЕРИТОРИЈИ ОПШТИНЕ УБ

1.      Центар за дневни боравак пензионера биће до даљњег затворен за рад.

2.  Kафићи и ресторани раде од 8- 20 часова . Обавезује се комунална инспекција да врши  строгу контролу рада, као и прописано радно време.

3.    Радници општине и јавних предузећа и установа који су старији од 60 година, као и радници који имају неко хронично обољење  (кардиваскуларна обољења, дијабетес, труднице, и сл.) од сутра остају код куће и биће телефоном контактирани од стране својих руководиоца уколико буду били потребни да се радно ангажују.

4.  Најважнија ствар је да пензионери и старија лица преко 65 година живота не напуштају своје домове. Уколико немају неког млађег члана породице који ће им доносити основне намирнице могу се обратити Центру социјални рад „Уб“ на телефон: 411- 849; 411-612; 064/262-9968


5.     Затворити до даљњег рад свих спортских објеката. Посебну пажњу усмерити на рад теератана. Комунална инспекција да врши контролу затворености свих спортских објеката.

Халу Спортова Уб, дезинфиковати и затворити и забранити улазак свим лицима у њу, укључујући и запослене. Носилац овог посла је КЈП „Ђунис“ Уб.

На отвореним спортским теренима Спортско-рекреативног центара „Школарац“ редовно вршити мере дезинфекције спортских реквизита, минимум једном дневно.  Носилац овог посла је КЈП „Ђунис“ Уб.

Прекинути рад свих спортских друштава. Извршити комплет мере дезинфекције спортских свлачионица на свим спортским објектима. Носилац овог посла је Спортски савез Општине Уб.


6.   Обавезују се директори јавних установа и служби да за несметано функционисање набаве довољну количину личне заштитне опреме и дизефинкционих средстава.


7.    Обавезују се директори школа и Предшколске устанаве „Уб“ да у најкраћем могућем року контактирају наджну Школску управу Министарства здравља и да даље поступају према њиховим упутствима. Препоручује се да се максимално смањи боравак запосленима у васпитним објектима. О свим предузетим мерама да хитно известе руковоство Општине Уб.

 Повезане вести