ОБНОВЉЕНЕ ПРОСТОРИЈЕ РФЗО И ПИО ФОНДА НА УБУ

Opstina UB | IMG_2723_1581503009.JPG

    Након непуна три месеца радова, 7. фебруара свечано су отворене новоуређене и модерно опремљене заједничке просторије испостава Републичког фонда здравственог осигурања (РФЗО) и Републичког фонда пензијског и инвалидског осигурања (ПИО), које се налазе у приземље зграде познатије као „социјално, у улици Краља Петра Првог број 31. Средства за адаптацију, у износу од 4,3 милиона динара, обезбедила је локална самоуправа, што је било довољно за реновирање чекаонице са шатерима и три канцеларије са пратећим просторијама, укупне површине 103 квадратна метра, потом замену електроенергетских инсталација, увођење система климатизације и видео надзора, као и изградњу прилагођеног улаза за особе са инвалидитетом са бочне стране објекта (ка Градској библиотеци), где ће наредних дана бити монтирана подизна платформа. Од усељења РФЗО И ПИО фонда у поменуту зграду 1977. године, никада до сада није извршена овако детаљна и обимна реконструкција њихових просторија.

Улагање у обнову и рад институција је улагање у ефикаснију услугу грађанима, истакао је председник општине Уб Дарко Глишић на пригодној свечаности.

-Откако овај простор користе два Републичка фонда, мислим да није промењена ни квака, а камоли да је нешто више урађено, иако спадају у институције које су највише изложене свакодневном контакту и пружању услуга грађанима. Зими је овде било прехладно, лети претопло, па су у тако тешким условима  запослени обављали своје редовне послове, а осигураници проводили доста времена, пошто су свакодневне велике гужве. Сматрам да је преко четири милиона динара, колико смо овде уложили, ништа у односу на оно шта смо добили, а то је леп и осавремењен простор у коме ће несметано функционисати обе институције и где ће и запосленима и осигураницима бити неупоредиво удобније, рекао је Глишић уз напомену да ће се локална самоуправа потрудити да све објекте јавне намене обнови и модернизује, како би створила услове који ће омогућити запосленима квалитетне услове рада, а грађанима што бољу услугу.

Реновиране просторије на Убу, намештајем и компјутерском опремом опремио је Републички фонд здравственог осигурања, тако да запослени имају све услове за квалитетан рад, изјавио је Милан Вилотић, в.д. директора Филијале Ваљево.  

„Веома сам срећан што су коначно уређене просторије Испоставе Уб, које су деценијама биле неусловне. Захваљујем се локалном руководству на подршци и разумевању за потребе близу 30.000 осигурника из убске општине и наших запослених“, изјавио је Вилотић.

На значај ове инвестиције указао је и Љубиша Дамњановић, директор ваљевске Филијале Републичког фонда пензијског и инвалидског осигурања, рекавши да је Уб, са 5.200 пензионера, највећа општина у Колубарском округу по броју корисника ПИО фонда.

„Као и за неке друге испоставе којима газдујемо, увек је било мало пара за овако лепе тренутке, где се мењају услови и за осигуранике и за запослене. Међутим, због Закона о забрани запошљавања, ми смо са постојећим кадровима на ивици одрживости пружања услуга брзо, квалитетно и адекватно, без обзира на напредовање у техници, рекао је Дамњановић који је такође изразио завалност убској општини, посебно због решавања проблема приступа инвалидима, који до сада није постојао у овој Испостави.

Драгана Недељковић


Галерија


Повезане вести