Модерно дечје игралиште на Школарцу

04/04/2019 Вести
Opstina UB | Игралиште на Школарцу, фото Драгана Недељковић 4.jpg

  Ново дечје игралиште на спортско-рекреативном центру „Школарац”, изграђено према највишим стандардима безбедности, али и естетике, званично је најмлађим Убљанима предато на коришћење 18. јуна 2018. године. Простире се на 460 метара квадратних и целом површином је обложено специјалном меканом и еластичном гуменом подлогом, која чини заштитну зону око петнаестак справа. Ограђено је шареном металном оградом и опремљено најмодерниим дечјим мобилијаром: мултифункционалним комплексима, љуљашкама, класичним и клацкалицама са једном рудом, пењалицама, тобоганима, њихалицама, а има и пет дрвених клупа са наслоном. Постављени реквизити рађени су по стандардима СРПС ЕН 1176 и СРПС ЕН 1177, којима су прописани општи и додатни специфични безбедносни захтеви за справе и одређивање критичне висине пада. 


   Испиративна и безбедна оаза за игру изграђена је на месту некадашњег  игралишта на СРЦ „Школарац”, с тим што је проширена и за 150 метара квадратних већа од старог игралишта.

   Највећи део средстава за ову инвестицију обезбедила је држава, док је познати фудбалер родом са Уба, Радосав Раћа Петровић финансирао реквизите на додатној површини од 150 квадрата.


Галерија


Повезане вести