НОВИ ВРТИЋ ПОЧЕО СА РАДОМ

05/09/2019 Вести Актуелно
Opstina UB | IMG-ba90d2c48defcde4052703a4a5163f19-V_1567674351.jpg

    Малишана из млађих и средњих јаслених група и њихови васпитачи су ову радну годину започели у новом вртићу, изузетно лепом и савремено опремљеном простору за боравак и игру. Новоизграђена зграда Предшколске установе „Уб“, површине 2.900 метара квадратних, има 13 соба, кухињу која дневно може да припреми 800 оброка, трпезарију, фискултурну салу, технички и медицински блок, просторије за запослене и лифт. Укупан капацитет новог вртића је 250 деце, његова изградња и опремање коштали су 259 милиона динара, а радови су трајали 14 месеци. Ова најзначајна инвестиција у убској општини омогућиће упис деце које постојећи објекти Предшколске установе нису могли да приме.

Уобичајеног свечаног отварања новог обданишта није било, већ га је 2. септембра симоболично отворило прво дете које је тог јутра крочило у ово репрезентативно здање, а то је трогодишњи Вељко Ненадовић.

    Директорка Предшколске установе Гордана Милосављевић Марковић том приликом је рекла да у два убска обданишта сада има 600 малишана и додала: „Данас је најсрећнији дан за нашу општину, децу и родитеље, јер смо отворили нови вртић. Хвала општини Уб што улаже у децу, јер је рани раст и развој најбитнији за напредак сваког детета“.

Поред бројних званица и гостију, на отварању је била и начечница Школске управе Ваљево Зорица Јоцић, која је истакла да је ово највећи и најбоље опремљен вртић у Колубарском и Мачванском округу, док је председник општине Дарко Глишић поручио да захваљујући новоизграђеном објекту Уб неће убудуће имати проблем са неуписаном децом.

На Убу не постоји листа чекања за упис деце, а тога неће бити ни наредних година, јер нови вртић има велике капацитете. Када видите осмехе малишана, када видите задовољство и радост на лицима васпитачица због отварања најмодернијег обданишта у Србији, могу само да кажем да сам данас најсрећнији човек на свету, јер је за мене ово навреднија ствар коју смо до сада урадили“, изјавио је први човек убске општине Дарко Глишић.

    Ново обданиште изграђено је на месту некадашњих монтажних барака КЈП „Ђунис, у непосредној близини постојећег вртића, са којим ће ускоро бити повезан топлом везом у зони кухињског блока. 


Галерија


Повезане вести